L'oposició, sobre la màquina de llaminadures als busos de Barcelona: “No tot s'hi val”

Els grups municipals lamenten que l'Ajuntament promogui menjar no saludable per salvar el dèficit

L'oposició en bloc ha criticat aquest dijous que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) hagi instal·lat durant sis mesos en un autobús de la línia 7 una màquina expenedora de llaminadures, de 20 centímetres d'ample, com a prova pilot per explorar una nova via d'ingressos addicionals.

En roda de premsa, el líder d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha valorat que "no tot s'hi val" per reduir el deute de 500 milions d'euros de TMB, i s'ha preguntat on està el límit i què s'acabarà venent en els busos. Gomà ha recordat que l'anterior govern bipartit del PSC i els ecosocialistes va fer una campanya per suprimir la venda de llaminadures en els espais públics i per combatre'n el consum, poc saludable, de manera que ara es fa un "pas enrere". A més, Gomà ha tornat a criticar el projecte d'afegir publicitat als noms de les estacions de metro per considerar-ho una mesura privatitzadora i ha reclamat una llei de finançament del transport públic: "No hi ha voluntat política perquè hi hagi un finançament públic i sòlid del transport públic".

La regidora del PSC Assumpta Escarp s'ha mostrat absolutament en contra de la instal·lació de la màquina i ha reclamat a l'executiu de CiU abordar el problema de finançament del transport públic en la seva totalitat i no "rascant" centenars de milers d'euros venent-se els noms de parades de metro i instal·lant les expenedores esmentades. Ha afegit que és una solució de privatització de l'espai dels busos, i que l'Agència de Salut Pública (ASPB) té un programa de lluita contra l'obesitat infantil i pels bons hàbits alimentaris que es contradiu amb la mesura implementada: "Si volem que els nens i nenes vagin al col·legi en autobús no podem fomentar hàbits contra el seu creixement".

El líder d'UpB, Jordi Portabella (ERC), ha titllat la publicitat a les estacions de metro i la prova pilot de l'expenedora de llaminadures com "ocurrències i pegats" per combatre l'endeutament i el dèficit de TMB i, com Gomà, ha reclamat una llei de finançament del transport públic que doti la ciutat d'un marc econòmic al qual es pugui atendre cada any. Sobre la màquina de llaminadures, el republicà ha dit que és un atac al sentit comú, al paisatge urbà, als hàbits saludables d'alimentació i que, a més, pot suposar inconvenients per a les persones amb mobilitat reduïda en el bus.

Per part del PP, el seu líder, Alberto Fernández, ha reiterat que l'expenedora és un atac contra la dieta sana i ha apostat perquè, en el seu lloc, s'instal·li una màquina que vengui títols de transport com la T-10 i la T-Mes.

Més continguts de