Societat 21/12/2010

El Congrés aprova definitivament la Llei antitabac

Pajín ha assegurat que la llei que impedirà fumar a tots els bars i restaurants no farà que vagin menys clients a aquests establiments

Miquel Codolar
1 min

MadridEl Congrés ha aprovat definitivament la Llei antitabac. La ministra de Sanitat, Leire Pajín, ha dit que aprobant aquesta llei "s'està fent història" perquè és "tremendament important i necessària per a la societat". Considera que s'ha aconseguit "prioritzar la salut pública" i que la mesura suposa un pas decisiu en la defensa de la salut dels espanyols.

Pajín ha assegurat que els bars i restaurants no es quedaran sense clients amb l'aprovació de la nova Llei del tabac i els ha demanat que hi vegin "una oportunitat" que els permetrà atraure nous clients entre els no fumadors. En aquest sentit, ha exposat que al Regne Unit la prohibició va entrar en vigor el març del 2008 i a l'octubre ja es va notar un augment del 6% en l'obertura de bars i del 14% en locals d'oci 24 hores. Ha afegit que a Itàlia va augmentar un 9,6% l'assistència als bars i restaurants.

stats