INFRAESTRUCTURES
Societat 18/01/2011

L'aeroport d'Alguaire estudia millorar els sistemes antiboira després del tercer dia de cancel·lacions

La Generalitat insisteix que ja estava prevista l'afectació per la boira, però que si cal es plantejaran millorar els equips o canviar horaris

Carles Arbolí
1 min
Boira persistent a l'aeroport de Lleida-Alguaire

LleidaL'aeroport de Lleida-Alguaire suma en el darrer mes tres jornades amb cancel·lacions de vols a causa de la boira. La Generalitat insisteix en què aquestes afectacions ja entren dins les previsions inicials, però malgrat això estudiaran canvis per minimitzar els seus efectes. El conseller delegat d'Aeroports de Catalunya, Oriol Balaguer, ha manifestat a ACN que s'estan complint els "objectius raonables", però que si cal replantejar-se els sistemes antiboira per millorar-los, es farà. Balaguer recorda, però, que hi ha molts altres aeroports estatals i de la resta d'Europa que han de cancel·lar vols per la boira o altres inclemències meteorològiques. Una altra possibilitat seria redefenir alguns horaris dels vols, especialment els nocturns, que han estat els més afectats.

Aquestes declaracions es produeixen després que diumenge passat s'haguessin de fer més cancel·lacions a causa de la boira, tal i com ja va passar també el divendres dia 14. Al desembre també es van anul·lar vols per la mateixa raó. En aquell moment, el delegat del Govern a Lleida en funcions, Miquel Pueyo, va recordar que les estadístiques d'anys anteriors i els estudis duts a terme durant més d'un any indiquen que l'afectació de la boira sobre l'activitat de tot l'any de l'Aeroport de Lleida-Alguaire ha de ser petita.

stats