Societat 18/08/2011

La Paeria va demanar fa un any a la Generalitat que retirés el PIRMI a l'imam de la principal mesquita de la ciutat

L'imam cobra la renda mínima d'inserció, segons ha manifestat avui el mateix conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, que ha qüestionat que sigui perceptor d'aquesta ajuda.

Efe
2 min

LleidaL'Ajuntament de Lleida va demanar fa un any a la Generalitat que retirés a l'imam de la principal mesquita de la ciutat, Abdelwahab Houzi, l'ajuda que rep de la Renda Mínima d'Inserció (RMI), ha anunciat avui l'alcalde, Àngel Ros.

Segons l'alcalde, l'ajuntament va elaborar un expedient demanant a la Generalitat que li retirés aquesta ajuda a Houzi per no complir les condicions per rebre la renda i per la seva inadequada inserció social.

Àngel Ros, malgrat que es troba de vacances, ha volgut sortir al pas de les declaracions efectuades avui pel conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, qui ha assegurat que a tot Catalunya hi ha més de 4.000 beneficiaris de la RMI que "cobren per damunt del sou mínim" i ha qüestionat que entre aquests perceptors es trobi l'imam Houzi.

L'Ajuntament de Lleida ha defensat que revisa de forma "permanent i exhaustiva" tots els expedients de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) per garantir que els 1.191 beneficiaris que hi ha actualment a la ciutat compleixen els requisits per percebre aquesta prestació social.

"Els ajuntaments fem un control de les prestacions socials i estem assumint una responsabilitat bàsica de cohesió en les nostres ciutats", ha dit Ros, que considera "fonamental" la confiança del govern català en els ens locals "per a la construcció de l'estat del Benestar a Catalunya".

L'Ajuntament lleidatà ha puntualitzat que la labor de control de la RMI la duen a terme els treballadors socials, que poden proposar, si és necessari, la suspensió del cobrament de la prestació per diferents raons, com l'incompliment de les mesures d'inserció laboral, en no assistir als tallers proposats, el fet d'estar absent o il·localitzable o la falta de voluntat d'una persona per a la seva reinserció laboral.

"Cal destacar que darrere de cada ajuda hi ha un pla de treball i unes mesures que el receptor de la RMI ha de complir, sota el control d'uns professionals", ha subratllat el consistori.

En relació amb les declaracions de Mena, la Paeria ha lamentat que una autoritat pública proporcioni informació confidencial de qualsevol usuari dels serveis socials que es presten a la ciutat.

stats