Societat 14/01/2019

Un dels detinguts per l'agressió homòfoba al metro de Barcelona és menor d'edat

L'altre arrestat, de 18 anys, ha quedat en llibertat amb càrrecs i l'investiguen per discriminació

Ara
2 min
La vaga del metro durant el 2 de febrer va comportar aglomeracions i retards de més de mitja hora.

BarcelonaLesions i discriminació. Aquests són els dos delictes que investigarà el jutge que porta el cas de l'última agressió homòfoba al metro de Barcelona, que se seguirà també des de la fiscalia especialitzada en delictes d'odi i discriminació. Dissabte al matí un jove va denunciar haver estat víctima d'un atac per part d'un grup de persones entre les estacions d'Arc de Triomf i d'Urquinaona sense cap altre motiu aparent. Els Mossos van detenir dues persones, una de les quals és un noi menor d'edat que el mateix dissabte va passar a disposició de la Fiscalia de Menors, segons fonts consultades per l'ARA.

L'altre detingut és un jove de 18 anys. El Tribunal Superior de Justícia ha explicat aquest dilluns que el jutge, després d'interrogar-lo, l'ha deixat en llibertat amb càrrecs, però l'obliga a comparèixer periòdicament als jutjats. Els Mossos d'Esquadra van identificar dues persones més per l'atac, tot i que finalment no les va detenir.

La víctima va explicar a través de les xarxes socials que un grup de quatre nois havien entrat al mateix vagó on era ell i l'havien increpat. Davant d'aquest assetjament, la víctima va canviar de lloc, però el grup va seguir-lo i, quan el noi s'hi va encarar, els joves li haurien dit: "Per què no m'ho dius d'home a home? Ah, esclar, és que tu ets maricon". La víctima va demanar ajuda a través de l'intèrfon del metro, que va arribar a respondre però que no va poder oferir cap solució sobre la marxa.

Segons el discurs de la víctima, un cop va baixar del vagó, i just abans de pujar les escales, els nois el van atacar per l'esquena i li van clavar diversos cops i puntades de peu, fins que els vigilants de l'estació d'Urquinaona van aturar l'agressió.

stats