OPERACIÓ MERCURI
Societat 01/12/2012

Llibertat provisional per als 12 detinguts en l'operació Mercuri

La fiscalia va demanar presó provisional per a cinc dels implicats, però el jutge només els farà comparèixer cada quinze dies al jutjat

Acn
1 min
Cotxes dels Mossos d'Esquadra traslladant detinguts als jutjats de Sabadell per l'operació Mercuri / ACN

SabadellEls 12 detinguts per l'anomenat cas Mercuri de suposada corrupció municipal i urbanística centrada a Sabadell han quedat en llibertat provisional amb càrrecs.

Després de més de 12 hores de declaracions, que es van allargar fins ben entrada la matinada, el jutge de Sabadell que porta el cas no va ordenar l'ingrés a presó provisional per a cap dels implicats, tot i que la fiscalia l'havia demanat en cinc casos.

El fiscal volia presó provisional per a cinc dels implicats

Almenys per a dos, el fiscal va demanar presó sota fiança. En set dels casos, en canvi, el jutge va ordenar llibertat provisional amb càrrecs, mentre que als altres cinc, entre els quals, Jordi Soriano, exregidor del PP a la ciutat, els obliga, a més, a comparèixer cada quinze dies al jutjat.

Aquest dissabte el jutge i el fiscal continuaran prenent declaracions, aquest cop, als imputats no detinguts. Destaquen tres regidors de Sabadell, entre els quals, el germà de Manuel Bustos, i també l'esposa de l'alcalde i l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez García.

stats