Societat 29/05/2013

Wert posa en dubte que l'Estatut pugui blindar el català en la nova llei educativa

El ministre d'Educació creu que la cimera no va ser unitària perquè hi faltaven PP i Ciutadans

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha dit aquest dimecres que la proposta de la Generalitat d'esmenar la reforma educativa per preservar el català com a llengua vehicular no li sembla "gaire conforme" a la "jerarquia normativa" i a les competències de l'Estat pel que fa a legislació bàsica.

En declaracions als periodistes al Congrés, Wert s'ha referit així a la proposta que han consensuat la majoria de forces polítiques catalanes amb el Govern perquè es doni preeminència al que estipuli l'Estatut, cosa que blindaria el català com a llengua vehicular a les aules.

El titular d'Educació no ha volgut opinar en profunditat sobre el document consensuat ahir per CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP en la segona cimera sobre la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce) celebrada a Catalunya.

Wert ha recordat que ni el PPC ni Ciutadans van participar en la cimera i ha dit que, per tant, no es pot parlar d'unitat contra la llei.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha admès aquest matí que el Govern podria declarar-se insubmís i no aplicar la Lomce. "És una possibilitat que no hem de deixar de pensar que també pot existir", ha dit Rigau quan se li ha fet la pregunta en una entrevista a TV3. La Generalitat posarà un recurs al Tribunal Constitucional si el govern espanyol no refà la llei. La CUP va cridar ahir a la resistència davant la llei i va arribar a dir que, si cal, que sigui la policia la que obligui les escoles a aplicar la norma de Wert.

stats