Societat 23/09/2014

L'oposició balear demana la dimissió de la consellera d'Educació

Joana Maria Camps insisteix a defensar el TIL després de l'anul·lació

Ara
2 min

PalmaEls grups de l'oposició de les Illes Balears han demanat aquest dimarts la dimissió de la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, després de les sentències del Tribunal Superior de Justícia (TSJIB) que anul·len el decret que regula l'aplicació del TIL.

Els socialistes ho han fet en el ple del Parlament a través de la diputada Cristina Rita. "Avui mateix hauria de presentar la dimissió", li ha dit directament a la consellera en una intervenció. La resta de grups de l'oposició, que encara no han intervingut, han utilitzat les xarxes socials per demanar el mateix.

"La consellera Camps no pot seguir ni un minut més després que el Tribunal tombi de nou el TIL", ha dit el portaveu de MÉS, Biel Barceló, a través del seu compte de Twitter. "El TSJ anul·la el decret que regula el TIL i la consellera asseguda al Parlament com si no passés res, i ben segur que [el secretari autonòmic d'Educació, Guillem] Estarellas està tranquil", ha assegurat el diputat no adscrit Toni Pastor (PI).

Camps diu ara que no ha provocat més fracàs

Joana Maria Camps ha insistit a defensar al Parlament les bondats del TIL, a partir de les proves d'avaluació que tant han qüestionat els experts. Les ha tornat a utilitzar per defensar que amb l'aplicació del TIL s'ha consolidat l'aprenentatge de les tres llengües "de forma significativa", amb increments superiors al 5%. També ha apuntat que l'aplicació del TIL no ha provocat "més fracàs escolar", com auguraven alguns, perquè s'ha mantingut un percentatge similar d'aprovats a totes les assignatures. En aquest cas, però, Camps ha fet aquesta afirmació sense aportar dades.

"En un any amb vaga i dificultats, si això ha funcionat tan bé, imaginin-se com funcionarà altres anys", ha insistit la consellera. "Crec que anam pel bon camí i es un bon sistema per millorar les competències de tots els infants de les nostres illes", ha sentenciat en resposta a una pregunta feta pel propi PP, que s'interessa a defensar que l'aplicació del TIL millora les capacitats dels alumnes.

stats