Societat 16/10/2016

Sor Lucía Caram, escridassada quan intentava fer un pregó en un poble de Salamanca

"No nos engañas, Cataluña es España" és una de les frases que cridaven els seus detractors. La monja argentina establerta a Catalunya feia un pregó que parlava de santa Teresa de Jesús i de la fraternitat i la convivència

Ara
2 min

BarcelonaCrits, xiulades, empentes i cops. Això és el que es va trobar ahir al vespre sor Lucía Caram –la monja argentina establerta a Catalunya i coneguda per les seves aparicions relativament freqüents als mitjans de comunicació– quan intentava fer el pregó de les festes d'Alba de Tormes, el poble de Salamanca on hi ha el sepulcre de santa Teresa de Jesús.

La vida de la santa i l'esperit de fraternitat i convivència que propugnava era el fil conductor del pregó de Caram. El més agosarat que contenia eren referències a la necessitat de "reformes" perquè "és intolerable que s'hagi globalitzat la indiferència i que ens resignem i mirem cap a una altra banda quan els problemes angoixen tants homes i dones". El diari 'Tribuna de Salamanca' té el text complet a la seva web.

Tot fa pensar que no va ser cap element d'aquest pregó el que va exaltar els ànims, sinó la posició de Caram respecte de la situació política de Catalunya, on s'ha pronunciat a favor del dret a decidir. Per això en un poble de Salamanca governat pel PSOE alguns veïns –no eren la majoria, segons es veu en el vídeo– duien banderes espanyoles i es van sentir crits com ara: "No nos engañas, Cataluña es España". L'ambient es va escalfar entre els boicotejadors i els que volien que Caram pogués fer el pregó, i va ser quan hi va haver cops entre alguns dels assistents a l'acte a la plaça del poble.

Mentre l'escridassada era cada vegada més forta, Caram intentava fer-se sentir i, malgrat que duia ella el micròfon, des del balcó on era gairebé se sentien més els crits de "visca Espanya" que les seves paraules. Fins que ella va respondre: "Sí, visca Espanya i visca tots els espanyols i visca el respecte, la tolerància i la convivència".

stats