SANITAT
Societat 28/01/2014

Madrid renuncia al pla de privatització d'hospitals

Ara
2 min
Javier Fernández-Lasquetty va presentar ahir la seva dimissió com a conseller de Sanitat.

Barcelona.El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, va anunciar ahir la seva decisió de "deixar sense efecte el procés d'externalització de la gestió sanitària a la vista de la resolució dictada pels tribunals". Ahir mateix el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va rebutjar el recurs del govern autonòmic i va decidir mantenir la suspensió cautelar del procés de privatització de sis hospitals públics madrilenys. González va lamentar que, amb la suspensió cautelar, els tribunals porten "més de set mesos sense tenir definida la situació", cosa que creu que genera una "incertesa" que no es pot "mantenir durant més temps".

González va defensar la validesa del model proposat, que considera que "permet fer sostenible el sistema públic de salut", però va reiterar que la "inseguretat i falta de certesa jurídica" motivades per l'últim revés judicial obliguen l'executiu autonòmic madrileny a renunciar als seus plans. La resolució del tribunal argumentava que es mantenia la suspensió cautelar per tal d'evitar "perjudicis d'impossible reparació", en considerar que la privatització "afectaria també l'interès públic i la mateixa economia i la hisenda pública de la Comunitat de Madrid".

El president madrileny va assegurar que la renúncia al projecte no es pot considerar cap "fracàs", perquè ha provocat un debat sobre l'eficiència en la gestió del sistema de salut, i va afegir que el pressupost del 2014 ja preveu aquesta situació i, per tant, no caldrà introduir noves retallades per compensar la impossibilitat de tirar endavant el pla. González va advertir, però, que sí que caldrà "seguir introduint mesures d'eficiència i eficàcia en la despesa per aconseguir l'objectiu de dèficit i mantenir el sistema públic de salut".

Dimiteix el conseller de Sanitat

El conseller de Sanitat, Javier Fernández-Lasquetty, va presentar ahir la seva dimissió després de conèixer la resolució judicial. "Jo vaig ser qui va proposar aquest projecte, qui el va posar en marxa, i les circumstàncies l'han fet impossible. Assumeixo la responsabilitat de no haver-ho aconseguit i per això deixo la conselleria", va explicar el fins ahir conseller de Sanitat madrileny. Fernández-Lasquetty va defensar que aquest procés d'externalització és "el que més li convé a la sanitat madrilenya" i va afegir que el seu successor, el metge i portaveu de sanitat del PP a l'Assemblea de Madrid, Javier Rodríguez, "serà un magnífic conseller" perquè "coneix a la perfecció el sistema sanitari de la comunitat i coneix perfectament la política sanitària". Fernández-Lasquetty i González també van voler reivindicar la tasca del govern autonòmic.

stats