Societat 16/10/2012

La màfia desmantellada enviava entre 200 i 300 milions d'euros cada any a la Xina

La policia intervé sis milions d'euros en efectiu durant l'operació. També s'han confiscat 202 vehicles, joies, obres d'art i armes

Ara
1 min
Una de les naus del polígon registrades. / EFE

BarcelonaEl secretari d'estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, ha revelat en roda de premsa que la policia ha intervingut sis milions d'euros en efectiu durant l'operació contra la màfia xinesa. Ulloa ha explicat que també s'han intervingut 202 vehicles, joies, obres d'art i armes, i ha detallat que l'operació ha mobilitzat fins a 500 efectius policials, a més d'alguns efectius de la Interpol.

El fiscal en cap Anticorrupció, Antonio Salinas, ha explicat que els grups criminals enviaven a la Xina entre 200 i 300 milions d'euros a l'any i que la investigació va començar el 2009, sense precisar quan va començar l'activitat criminal. A més de la integració en grup criminal, el principal delicte de què s'acusarà els detinguts és el blanqueig de capitals.

El grup es dedicava a introduir i distribuir productes de contraban a l'estat espanyol, cosa que generava els beneficis no declarats. Després, aquests diners es blanquejaven quan s'enviaven a la Xina a través de diversos mètodes; per exemple, amb compensacions en efectiu a espanyols que tenien diners en paradisos fiscals, i des d'allà els enviaven a la Xina.

stats