Societat 10/06/2015

Els turistes britànics desafien la normativa de Magaluf i continuen bevent al carrer

La premsa britànica se'n fa ressò i avui diverses portades recullen la vulneració de la nova ordenança

A. Cortès
2 min
Portada del Daily Mirror

PalmaLa temporada a Magaluf comença sense canvis. Tot i les restrictives mesures aprovades a Calvià per combatre el descontrol, a Punta Ballena es repeteixen les mateixes escenes de sempre. Se'n fa ressò avui la premsa del Regne Unit, que no treu el seu focus de la zona, on cada estiu passen les seves vacances milers de joves britànics. L'inici de la temporada a Magaluf i l'esterilitat, de moment, de la nova ordenança, apareixen a les portades de la premsa sensacionalista.

El 'Daily Mirror' li dedica dues pàgines amb menció i fotografia a portada: "Magaluf boja", titula el rotatiu, que en el subtítol assenyala que "els turistes britànics ignoren les mesures contra beure al carrer". Cal recordar que la nova ordenança aprovada per l'Ajuntament de Calvià, a més de regular les excursions etíliques -'pub crowling'-, prohibeix beure alcohol al carrer o anar semi-despullat, així com incitar a accions de risc com el 'balconing'.

"Fallen les mesures de Magaluf per evitar les borratxeres dels britànics que van a esbravar-se a Mallorca", diu a la seva portada d'avui el 'Daily Record', que dedica fins a quatre pàgines a la conducta dels seus joves. "Vergonya", titula el rotatiu sensacionalista 'Daily Star'. "No ens importa la llei, estem aquí per beure fins a morir", diu el mitjà, que recull les declaracions d'un turista, alhora que també assenyala que els turistes "desafien la prohibició a les borratxeres i al sexe a la zona de festa de Magaluf".

Mesures com la prohibició de beure alcohol al carrer o de regular les excursions etíliques, entre d'altres, es van prendre després que l'estiu passat es posés el focus sobre el descontrol de la festa a Punta Ballena. Tot plegat va ser arran del polèmic vídeo del 'mamading' -on una noia britànica practicava 24 fel·lacions en pocs minuts per aconseguir alcohol a un establiment-.

La nova normativa just acaba d'entrar en vigor i, des del consistori, volen començar informant i fent pedagogia i després passar a aplicar-la a tots els efectes.

stats