Societat 03/07/2014

Fel·lacions a canvi de copes: Feministes en Acció exigeix clausurar els locals de Mallorca que practiquen el 'mamading'

La coalició MÉS també reclama al Govern Balear que ho investigui i que es "clausurin i se sancionin aquesta mena d'activitats"

Ara Balears
2 min
Captura de pantalla d'un vídeo difós per mallorcadiario.com sobre aquesta pràctica

PalmaFeministes en Acció ha denunciat aquest dijous "la darrera ofensa i humiliació cap a les dones" al municipi de Calvià, després que s'ha fet pública la pràctica del 'mamading' a Mallorca: noies a les quals s'ofereix practicar fel·lacions a discoteques a canvi de poder beure copes gratis durant la seva estada a l'illa.

La pràctica l'han posat en marxa els propietaris de discoteques i bars del municipi de Calvià, per tenir més recaptació econòmica. Feministes en Acció considera que és "intolerable i indignant" i exigeix a l'Ajuntament de Calvià que ho investigui. Si es confirma, demanen que es clausurin aquests establiments "per atemptar contra la dignitat de les persones".

Feministes en Acció ha anunciat també que presentarà una denúncia a l'Institut Balear de la Dona perquè investigui i prengui les mesures pertinents per eliminar i acabar amb aquestes pràctiques "que humilien i denigren les dones".

"Prou d'utilitzar les dones com a negoci", sentencia el col·lectiu, que també es dirigeix als clients d'aquesta pràctica: "Els homes que es deixen utilitzar per aquest tipus de pràctiques demostren tenir poca consciència perquè a ells també els denigren".

La polèmica ha esclatat arran d'un vídeo que circula via WhatsApp a Mallorca i en què es veu una dona fent fel·lacions en públic enmig d'una discoteca. Les imatges han dut la coalició MÉS a reclamar al govern Balear que investigui l'afer i, si és el cas, actuï per "clausurar i sancionar aquesta mena d'activitats".

MÉS considera que aquesta mena de concursos, "a més de ser il·legals, no tenen res a veure amb un turisme de qualitat i sí amb una manera absolutament irresponsable i poc salubre d'entendre i gaudir de l'oci i que, a més, degrada especialment les dones".

La zona de Magaluf, on teòricament s'ha enregistrat el vídeo que circula per les xarxes, és una de les àrees de Mallorca dedicades, sobretot, al turisme barat i de tot inclòs, plena de locals i discoteques encarats als visitants que cerquen alcohol, platja i sexe. Normalment és visitada per turistes britànics i, tal com passa a la Platja de Palma amb els visitants alemanys, sovint s'hi originen polèmiques a causa de les festes amb grans quantitats d'alcohol, els morts i ferits a causa del 'balconing', la prostitució i la mena d'oci que s'hi ven.

stats