Societat 17/01/2013

Cau a Barcelona un grup de majoristes xinesos que va estafar 64 milions d'euros

Entre les 43 persones presumptament implicades, hi ha un representant duaner que hauria fet d'intermediari

Acn
1 min

BarcelonaUna macrooperació iniciada per l'Agència Tributària al mes d'octubre del 2011 ha acabat amb 18 denúncies a 23 empreses majoristes d'origen xinès amb seu a la demarcació de Barcelona que importaven articles tèxtils i de regal per defraudar 64 milions d'euros en impostos de societats i IVA.

Segons el delegat de l'Agència Tributària a Catalunya, Gonzalo García de Castro, entre els 43 implicats, la majoria d'origen xinès, hi ha un representant duaner que seria "qui va planificar" l'entramat destinat a l'ocultació del valor real de les importacions. No es van declarar 240 milions d'euros en vendes. Els majoristes, de cada 100 euros només en declaraven 30 i la resta es movia en negre.

Segons ha explicat el delegat d'Hisenda, les empreses denunciades, la majoria amb seu a polígons industrials de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Girona, haurien defraudat 64 milions d'euros en quotes d'IVA i impost de societats entre els anys 2007 i 2011 mitjançant un entramat destinat a l'ocultació del valor real de les importacions. Així, i segons càlculs de l'Agència Tributària, els implicats en el frau haurien deixat de declarar 240 milions d'euros en vendes i uns 60 milions del benefici de l'impost de societats no declarat.

Cap dels empresaris denunciats ha estat detingut, malgrat que la Fiscalia ha presentat querelles contra algun dels implicats per obrir procediments penals derivats de l'estafa.

stats