Societat 25/03/2013

Maó ja és Maó-Mahón

El canvi de topònim passa l'últim tràmit municipal

Ara
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Maó, governat pel PP amb majoria absoluta, ha donat aquest dilluns el vistiplau a l'últim tràmit municipal per fer el canvi de nom oficial de la capital menorquina, que a partir d'ara passarà a anomenar-se Maó-Mahón, unint el topònim català amb el castellà.

La proposta de canvi de nom, que ja es va aprovar el 29 d'octubre de l'any passat, ha estat sotmesa a un procés d'al·legacions en què totes les reclamacions perquè es mantingués el topònim català van ser rebutjades. Ara, l'únic pas que queda per acabar de fer efectiu el canvi de nom és l'aprovació definitiva per part del Consell de Menorca.

"El govern municipal ha fet cas omís de la multitud d'al·legacions presentades per la ciutadania contra el canvi de nom i dels criteris de la Universitat de les Illes Balears i de l'Institut Menorquí d'Estudis, que avalen el manteniment de Maó com a topònim oficial", es queixava aquest dilluns Plataforma per la Llengua. L'entitat ha lamentat "profundament" que finalment s'hagi fet efectiu el canvi de nom i qualifica de "ridícula" la creació d'un topònim "bilingüe, compost, indivisible i sense cap tradició ni aval de la Universitat de les Illes Balears".

Segons la Plataforma, el canvi només respon a "un nou capítol de l'ofensiva contra la llengua catalana impulsada pel PP amb l'objectiu d'estroncar la normalització lingüística del català a les Illes Balears i convertir la llengua pròpia del territori en un reducte folklòric".

stats