Societat 01/10/2015

La mare d'Asunta Basterra: "Ningú donava Orfidal a la meva filla"

Efe
1 min
Rosario Porto, al davant, amb Alfonso Basterra, al fons, al judici sobre l'assassinat d'Asunta Basterra / EFE / LAVANDEIRA JR

BarcelonaRosario Porto, acusada –amb el seu exmarit Alfonso Basterra– de matar la seva filla Asunta el 21 de setembre de fa dos anys a Galícia, ha declarat avui al judici del cas. Es tracta d'un ansiolític que prenia la mare, que durant la instrucció judicial va admetre que havia vist que el seu exmarit havia donat una "pols blanca" a la filla.

El fiscal manté que els pares van drogar la nena en un dinar hores abans d'asfixiar-la aprofitant que estava sedada. L'acusador ha recriminat a la mare la calma i que fins i tot s'arribés a adormir quan va saber que havien trobat la seva filla adoptiva morta, i ella ha contestat que "estava convençuda" que no era la seva filla i que "no estava en condicions d'assumir la notícia".

Sobre la corda taronja que es va trobar al cos de la nena, idèntica a uns fragments que es van trobar en una casa de la família al poble de Teo, prop d'on va aparèixer el cos, Porto ha dit: "No tinc cap explicació per a aquesta corda".

stats