Maria Eugènia Gay, reelegida degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

La candidatura continuista s'imposa amb claredat a la que es presentava com a alternativa

ARA
2 min
Maria Eugènia Gay

BarcelonaLa degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), Maria Eugènia Gay, ha sigut reelegida en el càrrec després d'haver obtingut 5.496 vots en les eleccions per renovar la junta de govern. L'ICAB ha explicat en un comunicat que tota la candidatura de Gay ha resultat escollida "per àmplia majoria". El càrrec de vicedegà l’ocuparà Jesús Maria Sánchez, que ha obtingut 5.505 vots; i el secretari serà Joaquim de Miquel Sagnier, amb 5.488 vots. També es renoven els 13 diputats i diputades.

Pel que fa al deganat, en segona posició hi ha quedat Gonçal Oliveros Layola, que ha obtingut 4.099 vots (1.397 vots per darrere de Gay), seguit de Vanessa González Fornas (759 vots) i Josep M. Paños Pascual (40 vots). Oliveros es definia com l'alternativa per capgirar el rumb de la institució i reivindicava l’obligació social del Col·legi de posicionar-se. La seva candidatura ha felicitat Gay per la reelecció i ha agraït aquells companys que els han donat suport. A través d'un missatge a les xarxes socials ha afirmat que cal "sacsejar" l'ICAB i posar-lo al servei del defensor i dels drets fonamentals de la ciutadania. "Persistirem! Això tot just comença!", finalitza el missatge.

Gay es va presentar a la reelecció amb el lema "Ara, més" i amb l'aposta de crear un centre de recerca i innovació del dret, entre altres propostes. "El Col·legi ha de saber mantenir la neutralitat que se li exigeix", defensava en una entrevista a l'ARA. Dels seus primers quatre anys al capdavant de la institució en remarcava haver aprovat el primer codi ètic, haver abaixat les quotes als més joves, la "implicació" en la transformació digital de la justícia i haver situat com a "eix vertebrador" la formació d’excel·lència gratuïta.

L'índex de participació en aquestes eleccions ha sigut del 23,07% del cens, un percentatge que supera el 19,83% del 2017. El total de votants ha sigut de 5.541, dels quals 4.946 corresponen a advocats exercents i advocats sense exercici i 595 a col·legiats no exercents. Hi ha hagut 29 vots en blanc i deu nuls.

Cal tenir en compte que els vots dels col·legiats exercents i els advocats sense exercici que hagin estat col·legiats durant 25 anys valen el doble. El cens comptava amb 17.008 exercents i 6.990 no exercents. La pressa de possessió dels nous càrrecs de la junta de govern tindrà lloc durant aquest mes.

stats