Societat 11/02/2013

Martínez Sistach diu que la renúncia de Benet XVI per salut demostra la seva "lucidesa" i "dedicació" al ministeri

Recorda que el pontífex ja havia dit algun cop que si no se sentia amb forces renunciaria

Ara
1 min
El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, aquest dilluns després d'emetre el comunicat sobre la renúncia del papa Benet XVI / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha destacat aquest dilluns que la renúncia del papa Benet XVI al seu ministeri per motius de salut "posa en relleu la seva profunda espiritualitat, la lucidesa amb què ha pres aquesta decisió i el seu amor a l'Església, a la qual ha volgut servir sempre amb la màxima dedicació i entrega".

Sistach ha llegit una declaració amb motiu de la renúncia del cap de l'Església catòlica, però no ha volgut anar més enllà en les seves consideracions. Ha demanat als periodistes que comprenguin que la notícia ha estat una sorpresa "que encara costa de creure". "Ho hem d'anar paint i digerint", ha afegit.

En el seu comunicat, el cardenal català ha assenyalat que la decisió de deixar el papat per motius de salut "és coherent amb alguna manifestació que ja havia fet, en el sentit que si considerava més endavant que no podia realitzar degudament el seu ministeri petrí, renunciaria".

Sistach, que ha conclòs la seva reflexió recordant les visites del Papa a Barcelona, ha destacat la "importància" del gest del papa Benet XVI, que obre ara un procés en què "a partir del 28 de febrer la seu de sant Pere quedarà vacant" i caldrà convocar el conclave per escollir el nou pontífex.

stats