SOCIETAT
Societat 02/08/2012

Les multes per massatges il·legals a les platges de Barcelona es multipliquen per set

La Guàrdia Urbana interposa prop de 4.500 denúncies per venda ambulant, un 93% més que el 2011

Acn
2 min

BarcelonaEntre juny i juliol la Guàrdia Urbana de Barcelona ha interposat prop de 900 multes per massatges il·legals a les platges, set vegades més que el mateix període de l'any passat. A més, s'han tramitat fins a 4.435 denúncies per venda ambulant, tant de productes com de begudes i aliments, un 93% més.

La pressió enguany s'ha focalitzat en perseguir els 'guaites' d'aquests venedors que alerten quan s'acosten els policies, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn.

L'Operació Estiu disposa d'una unitat de 70 guàrdies municipals, entre agents uniformats i de paisà, que fan complir la normativa a les platges de Barcelona, per on durant l'estiu passen 3,5 milions d'usuaris. El grup de platges està composat per uns 70 efectius. La major part d'aquests són agents que treballen uniformats. El primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, ha manifestat que "l'èxit d'aquest operatiu es deu als agents que treballen de paisà". Aquest grup ja ha iniciat les seves actuacions a les deu platges que composen la façana marítima de Barcelona.

Joaquim Forn ha assegurat que "aquest grup de la Guàrdia Urbana tindrà continuïtat vist els bons resultats que ha obtingut fins al moment". Les dades demostren que s'està fent "una bona tasca". "S'han de seguir vigilant les platges" perquè no és un lloc on "es pugui fer el que es vulgui". Forn ha explicat que s'ha incorporat aquest dijous una nova llanxa que vigilarà "les activitats perilloses d'alguns banyistes".

Massatges "poc higiènics"

D'altra banda, el degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Manel Domingo, ha incidit en els problemes higiènics i físics que suposen els massatges il·legals. Per un lloc ha destacat que "entre persona i persona els massatgistes de la platja no es renten les mans, fet que pot provocar problemes de pell i fongs i que es poden transmetre entre les persones". A més, ha assegurat que "aquests poden causar lesions al tractar zones muscular i òssies en la sorra".

Quant a l'actuació d'aquests delinqüents, el sergent i responsable de la unitat de platges, José Luis Campos, ha afirmat que "solen ser reincidents i hem de persistir fins que abandonin". Ha destacat també que la pressió policial ha provocat que siguin més discrets i aprofitin les hores "de la tarda o nit", quan disminueix la presència policial.

stats