Societat 05/03/2015

McDonald's promet passar-se als pollastres lliures d'antibiòtics

La cadena llança l'anunci en un intent de recuperar les vendes que està perdent

Reuters
1 min
Un restaurant de McDonald's / MCDONALD'S

ChicagoEls Chicken McNuggets deixaran de ser una bomba química carregada d'antibiòtics que nens i adolescents endrapen inconscientment. O almenys això és el que assegura McDonald's, que acaba de comprometre's a deixar de comprar pollastres tractats amb antibiòtics d'aquí a dos anys.

El compromís és un repte difícil d'assolir, perquè només als Estats Units la cadena té 14.000 locals, i una gran majoria de granges injecten antibiòtics per fer créixer més ràpidament els animals i evitar que es posin malalts, de manera que el negoci sigui més rendible del que marcaria el ritme natural.

La caiguda de vendes que està notant McDonald's i la consciència social a l'alça sobre els perjudicis de menjar aliments que contenen antibiòtics –ja que fan el cos resistent a aquests medicaments, de manera que deixaran ser efectius quan realment facin falta–, ha empès la companyia americana a llançar aquest anunci amb l'esperança de millorar la seva imatge i recuperar clientela.

De tota manera, McDonald's només es compromet a deixar de fer servir els antibiòtics més agressius: no renunciarà a la carn de pollastres que contingui ionòfors, unes molècules amb propietats antibiòtiques i utilitzades com a antibiòtics per afegir al menjar per als animals. La companyia ha fet aquest matís perquè hi ha una cadena de menjar mexicà –Chipotle Mexican Girl– que sí que ha fet aquest pas i l'explota publicitàriament.

stats