SANITAT
Societat 14/10/2013

Menys del 30% del personal sanitari es vacuna contra la grip

La campanya de la vacunació de la grip ha començat aquest dilluns a tot Catalunya

Acn
1 min

BarcelonaLa campanya de la vacunació de la grip ha començat aquest dilluns a tot Catalunya amb la distribució de 1.200.000 dosis. La vacuna està recomanada per a majors de 60 anys i altres col·lectius considerats de risc, com els malalts crònics, els diabètics o el personal sanitari. Aquest últim és un dels col·lectius de risc que menys es vacuna. Es calcula que menys d'un 30% de sanitaris ho fan, mentre que la mitjana de persones vacunades contra la grip d'entre tot el col·lectiu de risc arriba al 60%.

El CAP Santa Maria de Lleida és un dels centres on ha començat aquest dilluns la campanya. Aquest centre compta amb 1.500 dosis de les 84.000 distribuïdes pel departament de Salut a la ciutat de Lleida. La infermera i directora del CAP, Mercè Porté, ha recomanat al personal sanitari que es vacuni, però no tots els seus companys ho fan. La metgessa de família, Susana Cano, explica que ella sí que es vacuna cada any perquè ho considera important.

Porté assegura que aquesta campanya es preveu "bona" perquè la gent està més conscienciada. El virus de la grip, ha explicat, muta cada any i per tant les vacunes s'adapten a aquesta mutació. La vacuna de la grip funciona, ha assegurat Porté, entre el 70% i el 90% dels casos.

stats