Societat 18/04/2019

El Mercat de Sant Antoni prohibeix els grups de més de 15 turistes

La restricció, que ja funciona a la Boqueria i Santa Caterina, estarà vigent en aquest cas els divendres i dissabtes

Ara
2 min
El mercat de Sant Antoni és una atracció turística des de la seva rehabilitació

BarcelonaEl Mercat de Sant Antoni segueix el camí obert ara fa quatre anys a la Boqueria i limita l'entrada a grups de turistes al recinte per tal d'impedir que l'afluència de visitants destorbi el que és la seva activitat primordial: la venda de mercat. Els grups de més de 15 integrants que vagin amb una o més persones fent de guia no podran accedir a l'edifici els divendres i dissabtes des d'ara i fins al mes d'octubre. Amb aquest ja són tres els mercats on s'aplica aquesta restricció, després que l'estiu passat també es prohibissin grups nombrosos de turistes al de Santa Caterina.

Segons el nou decret d'alcaldia, també s'habilitarà el personal de seguretat perquè pugui acompanyar fins a la sortida els grups més petits –fins i tot turistes individuals– que tinguin un comportament que pertorbi el funcionament normal del mercat. Aquesta mesura, de fet, també s'aplicarà com a novetat a partir d'ara a la Boqueria, segons ha comunicat aquest dijous l'Ajuntament de Barcelona.

Tocar els aliments de les parades o productes exposats per fer fotografies, menjar o beure dins del mercat en llocs no autoritzats o fer soroll que impedeixi l'activitat al recinte són les conductes que els vigilants podran censurar i que comportaran l'expulsió del turista del mercat.El regidor de Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha explicat que aquestes mesures s'han demostrat efectives per dissuadir algunes conductes i millorar la convivència tant a la Boqueria com a Santa Caterina.

El govern municipal de Xavier Trias va engegar el primer veto a grups nombrosos de turistes a la Boqueria el 2015, arrel del malestar que li van fer arribar els paradistes, que veien perillar els negocis per les aglomeracions i els taps que sovint es formaven als passadissos i que els feien perdre la clientela. La mesura es va posar en marxa quan faltava menys d'un mes per a les eleccions municipals i el posterior govern d'Ada Colau va convertir l'any passat la restricció als grups turístics en permanent en el cas de la Boqueria. Ara que escuren el primer mandat, els Comuns implanten la mesura a un tercer mercat, que després d'una profunda rehabilitació s'ha convertit en un atractiu turístic al barri.

stats