Societat 24/07/2014

El pregó de Núria Gispert iniciarà les festes de la Mercè

El cartell de la festa major d'aquest any ha estat elaborat per l'artista barceloní Ignasi Aballí

Europa Press
1 min
El cartell de la Mercè d'aquest any

BarcelonaL'exdirectora de Càritas, Núria Gispert, serà l'encarregada d'engegar les festes de la Mercè 2014 amb un pregó solidari el 19 de setembre. Segons ha assegurat en roda de premsa aquest dijous, tot i que Barcelona és una ciutat "d'alegries i tristeses", on hi ha molts ciutadans que ho estan passant malament a causa de la crisi, ella "no perd l'esperança". Núria Gispert va néixer el 1936, i va començar la seva tasca social als 14 anys, quan va començar a anar a l'escola del barri de Can Tunis per ajudar a famílies desestructurades. Més endavant, va participar activament en el teixit associatiu del seu barri i va ser regidora de l'Ajuntament de Barcelona entre 1979 i 1995. De 1998 a 2004 va presidir Càritas Barcelona, que va combinar entre 2002 i 2004 amb la direcció de Càritas Espanyola. Al 2002 li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi, va rebre la Medalla d'Or del Parlament el 2013 i va ser finalista del Premi Català de l'Any.

El cartell de la festa major d'aquest any ha estat elaborat per l'artista barceloní Ignasi Aballí, una figura que "ha portat el nom de Catalunya arreu del món", segons l'alcalde. En paraules de Aballí, el cartell està format per dues fotos de dos bombolles de sabó, que són una metàfora de les festes perquè "són efímeres i hipnòtiques, tothom pot fer-les i se succeeixen una rere l'altra".

D'altra banda, el tinent d'alcalde, Jaume Ciurana, ha explicat que el Piromusical d'aquest any, que marcarà el tancament de les festes el 24 de setembre, també conclourà la celebració del Tricentenari, i que serà "especial" perquè a més de música, colors i focs artificials hi haurà també projeccions de vídeo.

stats