Societat 12/09/2016

Meritxell Ruiz diu que la Lomce "haurà de canviar" quan hi hagi nou govern a Madrid

La consellera d'Ensenyament diu que el nou curs escolar, amb més d'un milió i mig d'alumnes i 800 professors nous, ha començat amb normalitat

Europa Press
1 min
La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, s'ha mostrat convençuda que la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce) "haurà de canviar" quan es configuri un nou govern central, perquè s'ha aprovat per majoria absoluta i sense consens.

Ruiz ha reiterat que es tracta d'una llei "molt ideològica i poc pedagògica" en una entrevista a TV3 i ha defensat la llei d'educació de Catalunya (LEC), que considera més avançada a nivell pedagògic que no pas la Lomce. La consellera ha insistit que la llei espanyola desprestigia la formació professional (FP) i condiciona el títol d'ESO i batxillerat a les revàlides.

De fet, Ruiz assegura que el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ja ha fet "un pas enrere" dient que les revàlides d'aquest curs no tindran validesa acadèmica. "Ja ha dit que s'han de replantejar", ha insistit.

Prop de 8.000 nous alumnes

La titular d'Ensenyament ha explicat que aquest dilluns ha començat amb normalitat el nou curs escolar, que compta amb 1.570.011 alumnes, 7.822 més que l'any anterior.

Un nen plorant a l'entrada de l'escola el primer dia de curs

El departament ha incorporat prop de 800 docents, tot i que els sindicats es queixen que no són prou per cobrir les baixes dels últims sis anys. Ruiz ha reconegut que també li hauria agradat avançar més en les substitucions de mestres.

Sobre el calendari escolar, la consellera ha reconegut que cal un debat social, i no només escolar, sobre el "greu problema" de la conciliació laboral.

stats