Societat 25/12/2011

Més plats a taula que mai al dinar de Nadal de Sant Egidi

Un miler de persones, 300 més que l'any passat, han assistit a l'àpat per gent sense recursos que ofereix la comunitat catòlica cada any

Efe
1 min

BarcelonaUnes mil persones, 300 més que l'any passat, han participat aquest diumenge a Barcelona al dinar de Nadal per a persones sense recursos que organitza la Comunitat de Sant Egidi.

L'àpat ha constat sopa de galets, canelons, pollastre macedònia i torrons, segons ha explicat l'organització, que a més ha fet un regal de Nadal als assistents.

El dinar s'ha fet a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor i en quatre punts més de la ciutat, i també a les ciutats de Manresa i Tarragona.

Aquest dinar s'organitza des de l'any 1982 a diverses ciutats de tot el món.

La Comunitat de Sant Egidi va ser fundada per l'historiador italià Andrea Riccardi el 1968 al barri romà de Trastevere, per proporcionar menjar i roba als més pobres, i actualment compta amb més de 50.000 voluntaris repartits per 70 països.

Els últims anys han participat en tasques de pau i de reconciliació al Sudan, Somàlia, Costa d'Ivori, Burundi, Uganda i Libèria. També han fet contribucions significatives per la pau als Balcans i a l'Amèrica Central, per la qual cosa fins i tot han estat nominades al premi Nobel de la pau.

stats