Societat 27/04/2018

Més de mig milió de persones signen per demanar la inhabilitació dels jutges de la sentència de la Manada

En poques hores la petició a Change.org ha recollit la indignació popular perquè els magistrats han considerat que no va ser una violació

Ara
1 min
Petició a Change.org

BarcelonaLa lleu sentència contra els cinc membres de la Manada per només "abusar" sexualment en grup d'una noia ha aixecat una onada d'indignació a tot l'Estat i més enllà també. Una dona, Alba Mariño, ha engegat una petició a Change.org per demanar la inhabilitació dels tres jutges que no van veure violació en l'actuació dels cinc homes. En poques hores la petició ja ha superat el mig milió de signatures.

La petició va acompanyada del text següent:

"Atès que el tribunal encarregat de dictar sentència en el judici de la Manada entén que no va hi va haver violència ni intimidació en aquest cas, sol·licito la inhabilitació dels magistrats que el componen. En un país on tenim un problema de violència masclista tan greu, no podem permetre'ns jutges i magistrats que considerin que, perquè hi hagi agressió sexual, no n'hi ha prou que cinc homes agredeixin una noia indefensa i en estat d'embriaguesa a la qual, posteriorment van abandonar i li van robar el telèfon perquè no pogués rebre auxili."

stats