Societat 24/01/2018

Més viatgers que mai al transport públic de l'àrea metropolitana

L'any 2017 tanca amb 985 milions de viatges, 31 milions més que l'any anterior

Montse Riart
1 min
La recuperació de les xifres d’usuaris del transport públic és un dels factors que permetrà que els preus es congelin a partir del gener del 2015.

BarcelonaNou rècord d'usuaris al transports públic de l'àrea metropolitana, que tanca el 2017 amb més de 985 milions de viatges. Segons l'Autoritat del Transport Metropolità, durant l'any passat es van registrar 31 milions de desplaçaments més que l'any anterior, l'increment més alt, en valors absoluts, que ha experimentat mai el sistema. Els dos mitjans de transport que més han crescut respecte del 2016 són els autobusos interurbans, que gestiona la Generalitat, i Rodalies de Renfe.

El metro i els autobusos de l'Àrea Metropolitana de Barcelona han registrat 682 milions de viatgers i els trens de Rodalies de Renfe, 113 milions. En percentatges, però, el transport que més creix son els autobusos interurbans, l'ús dels quals va pujar un 5,2% aquest any passat.

Les targetes integrades, les més utilitzades

Tres de cada quatre viatges es van fer amb targetes de transport integrades. Un any més les més utilitzades són la T-10, la T-50/30 i la T-70/30, que sumen 471 milions de validacions. Gairebé la meitat dels viatgers que van utilitzar el transport públic aquest 2017 ho van fer amb un d'aquests abonaments.

En canvi, aquests títols són els que menys creixen. Per contra, la T-Mes i la T-Trimestre han incrementat un 8%. Segons l'ATM, un de cada quatre usuaris viatja amb una targeta de transport amb algun tipus de bonificació social, uns abonaments que han crescut un 14% respecte del 2016: per exemple, la T-16 ha sumat 10 milions de viatges respecte a l'any anterior.

stats