Societat 10/12/2012

Ja hi ha confirmades més de 60 concentracions a favor de l'escola en català per a aquest dilluns

La plataforma Somescola.cat ha convocat diversos actes de protesta contra la reforma educativa de Wert a les quatre capitals catalanes. També se'n faran en altres ciutats d'arreu del territori català

Acn
2 min
La pancarta amb el lema 'Per un país de tots, l'escola en català' a la manifestació de dilluns 12 de Setembre / ACN

BarcelonaLa plataforma Som Escola ha convocat aquest dilluns al vespre diverses concentracions a les quatre capitals catalanes per mostrar el seu rebuig a la reforma educativa de Wert i en defensa del model d'immersió lingüística. La protesta també s'ha fet extensiva a altres ciutats i poblacions catalanes, com Terrassa o Tarragona, i Som Escola ha fet una crida als centres escolars perquè es pengin les pancartes i cartells amb el lema 'Per un país de tots, l'escola en català'. Ja hi ha confirmades més d'una seixantena de concentracions a diverses ciutats i pobles del territori català, segons la llista actualitzada a les 15.00 hores a la pàgina web de la plataforma.

Amb aquesta jornada de protesta comença una setmana en què els partits catalans i el consell escolar estan convocats pel Govern a una cimera, que se celebrarà dimecres, per defensar la llei d'educació de Catalunya (LEC). A més, el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) se suma a la protesta amb una jornada reivindicativa, dijous, en defensa de l'educació pública.

Dimecres, els partits polítics que van donar suport a la LEC i el Consell Escolar estan convocats a una reunió amb el govern de la Generalitat per donar suport a aquest text i mostrar un rebuig unitari a la reforma de Wert. L'objectiu de la reunió és respondre a ''l'amenaça'' que suposa per a l'escola en català l'esborrany de la reforma de la llei d'educació espanyola. Serà una trobada inèdita amb Navarro, Junqueras, Herrera i Mas i el Consell Escolar.

El mateix dimecres, el ministre José Ignacio Wert compareixerà al Congrés dels Diputats per explicar l'avantprojecte de llei de orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce) i respondre a les preguntes dels diferents grups parlamentaris.

stats