Cap de setmana amb ambient plenament d’estiu

Durant les tardes d’avui i de demà hi haurà algunes tamborinades al nord del Pirineu

El pas de la cua d’un front durant la primera part d’avui deixarà alguns núvols poc destacables en general, si bé a les comarques del Pirineu i de Girona seran més espessos. De fet, fins a mig matí s’espera algun ruixat que pot anar acompanyat de tempesta, en aquests sectors. A partir de llavors s’anirà imposant el sol a tot arreu.

Passat el migdia creixeran nuvolades a l’àrea del Pirineu. Durant la tarda hi haurà alguns xàfecs em comarques com el Conflent, l’oest del Vallespir, el nord del Ripollès i de la Cerdanya i a Andorra.

En conjunt l’ambient serà més calorós, i és que la temperatura màxima s’enfilarà entre 1 i 3 graus més que ahir. S’arribarà a valors de 27 a 32 ºC al litoral i al Pirineu, de 32 a 37 ºC a Ponent i a la conca de Tremp, i de 30 a 35 ºC a la resta de l’interior.

Demà el temps serà calcat al d’avui. La jornada serà assolellada, amb algunes nuvolades de tarda al Pirineu que deixaran ruixats locals al vessant nord. Un altre cop, a l’Alta Cerdanya i al Conflent caldrà fer servir el paraigua en alguns moments. La temperatura serà semblant o, fins i tot, pujarà una mica.

La setmana vinent vindrà marcada per una nova entrada d’aire càlid que farà pujar encara més el termòmetre. Segons la predicció per conjunts del model GFS, a 850 hPa (uns 1.500 metres d’altitud) la temperatura es mantindrà entre 2 i 4 graus per sobre del normal fins, com a mínim, divendres.

Un altre cop és possible que durant els pròxims dies se superi la barrera dels 40 ºC en alguns llocs de Ponent, mentre que en bona part de l’interior seran freqüents els valors de 33 a 38 ºC. Amb tot, es mantindrà la xafogor marcada al litoral.

Més continguts de