La méteo en 1 minut: canvi de temps al centre del cap de setmana

Dissabte serà un dia força tranquil: les precipitacions s'estendran la nit de dissabte a diumenge

El cel serè i la manca de vent han afavorit que la matinada fos clarament més freda que les anteriors. La jornada ha començat amb temperatures entre 2 i 5 graus més baixes que ahir a les zones no afectades pel vent de mestral o la tramuntana. La boira i els núvols baixos també s’han estès, i a primera hora eren ben presents en zones de la Catalunya Central i de Ponent.

Aquest divendres gaudirem d’un parèntesi pel que fa al temps. El sol imperarà arreu, i també s'imposarà a les zones afectades per la boira, i el vent de mestral i la tramuntana tendiran a perdre força sobretot a partir del migdia. El sol també serà el protagonista al País Valencià; a les Illes el cel es mantindrà canviant.

El cap de setmana, en canvi, vindrà marcat pel dinamisme a causa del pas d’un front actiu a última hora de dissabte.

El primer dia del cap de setmana es llevarà amb alguns núvols baixos a la costa i bancs de boira a l’interior. Els núvols prims aniran avançant d’oest a est de manera gradual al llarg del matí a causa de l’aproximació del front. A la tarda el cel es taparà de manera més evident, però no s’espera que comenci a ploure fins a última hora de la jornada.

Els xàfecs o plugims trauran el nas inicialment per Ponent i en sectors de la Costa Brava, però es faran més generals durant la nit de dissabte a diumenge. Afectaran en major mesura les comarques del nord-est i sectors de l’interior i el Pirineu. Caldrà estar atents a la cota de neu, ja que es mourà de mitjana entre els 900 i 1.100 m, però podria baixar fins a cotes de 700 o 800 metres en alguns punts de la meitat oest.

Diumenge no acabarà de fer net al Pirineu, on es mantindran les nevades intermitents, i continuarà plovent a l’interior de les comarques gironines, a la Costa Brava i al Rosselló. Nevarà de manera abundant també al Pirineu Oriental.

A la resta del país s’aniran obrint clarianes, però tampoc hi acabarà de fer net del tot, i a la tarda no es descarta la possibilitat de xàfecs aïllats arreu.

La situació meteorològica tendirà a estabilitzar-se clarament a partir de dilluns. El primer dia de la setmana vinent encara es preveu canviant i força fred, però l’aproximació de l’anticicló i l’entrada de vent de ponent entre dimarts i dimecres faran que el sol guanyi protagonisme i que repuntin clarament les temperatures.

Etiquetes

Més continguts de