La méteo en 1 minut: la calor intensa treurà el nas la setmana que ve

Aquest divendres hi haurà alguns xàfecs puntuals però intensos en diverses comarques

Aquesta matinada encara ha sigut molt fresca, i molts termòmetres han tornat a baixar dels 10 ºC. Destaquen els 0 ºC de mínima de Das, els 2 ºC de Puigcerdà o els 3 ºC del Pont de Suert. Al migdia farà una mica més de calor que ahir, però en general encara no se superaran els 25 ºC. L'ambient continuarà sent força fresc per ser de mitjans de juny.

Avui farà sol, però a la tarda començaran a augmentar els núvols, sobretot a prop de mar, on a mesura que avanci el dia el vent s'anirà deixant sentir cada cop més. Aquesta tarda i vespre bufarà vent d'entre llevant i gregal que reforçarà la sensació de fresca davant de mar.

De nit i matinada cal que estiguem atents fins i tot a la possibilitat de tempestes o xàfecs de poca durada a les comarques de Girona, el Vallès, el Maresme i el Barcelonès. No tots els models coincideixen en aquest punt, però cal tenir en compte la possibilitat que demà el dia comenci amb xàfecs curts però intensos en alguns d'aquests indrets. Demà a la tarda hi haurà tempestes en molts sectors del Pirineu. Això és més segur, i no són descartables xàfecs puntuals també a Ponent o a la Catalunya Central. Divendres insegur.

El cap de setmana el temps serà més estable i molt assolellat. Dissabte farà sol, i només al nord del Pirineu i al voltant de la serra de l'Albera es formaran alguns intervals de núvols que mantindran el temps més variable. Diumenge començarà amb cel clar. A la tarda els núvols l'aniran enterbolint de sud a nord però no plourà. Els xàfecs i tempestes de tarda podrien reaparèixer al Pirineu de cara a dilluns, però en general no hi ha més pluges a la vista en els pròxims set dies.

Aquest cap de setmana hi haurà un salt cap a l'ambient d'estiu. A partir de demà les temperatures ja no seran baixes per a l'època, i els migdies de dissabte i de diumenge tornaran a superar els 30 ºC a l'interior. La sensació tèrmica s'acostarà a aquest valor a la costa.

La setmana que ve probablement tindrem la primera situació de calor difícil d'empassar. Al voltant de dimarts i dimecres s'entreveu la possibilitat que la temperatura ja superi els 35 ºC a Ponent i que salti per sobre dels 30 ºC en moltes comarques. No serà una calorada extraordinària, ni de bon tros, però sí que el termòmetre marcarà els valors més alts de l'any fins ara. Encara és aviat per saber si la calor intensa s'instal·larà o si a la segona part de la setmana que ve tindrem més refrescades.