Méteo especial: tram final de maig amb diversos canvis de temps

Aquesta tarda arribaran les primeres tempestes per l'oest i demà al matí plourà gairebé arreu

L'ambient gairebé d'estiu s'ha fet notar avui com no s'havia fet notar encara gairebé cap dia en aquesta primavera. Aquestes són algunes de les temperatures màximes més altes d'avui (en ºC):

  • Vinebre, 31
  • Pantà de Riba-roja, 30,8
  • Ascó, 30,1
  • Lleida, 29,7
  • Mollerussa, 29
  • Tortosa, 28,3
  • Girona, 26,6
  • Les Borges Blanques, 28,1
  • Barcelona (Raval), 24,5
  • Tarragona, 21,4

En alguns indrets es tracta de la temperatura més alta de l'any. És el cas per exemple de Lleida i de Barcelona. Durant la tarda i la nit arribaran les primeres tempestes per Ponent, ruixats localment intensos que afectaran el Pirineu Occidental, les Terres de l'Ebre i en menor mesura altres comarques de Ponent.

Demà serà el dia amb més ruixats i tempestes d'aquesta setmana. Quan plourà en més indrets serà al matí, però els xàfecs més forts descarregaran més aviat a la tarda i sobretot en comarques de Tarragona. Les pluges seran sempre molt irregulars, però en alguns casos acumularan més de 20 l/ m2, sobretot al Pirineu, a l'altiplà central i en algunes comarques de Tarragona. En canvi, on plourà menys serà segurament a l'Empordà i en altres comarques de l'est. La cota de neu s'acostarà als 2.000 metres, però en general no nevarà per sota d'aquest nivell.

Dissabte encara serà un dia molt insegur. No plourà tant però el risc de ruixats intermitents i més puntuals continuarà sent alt en moltes comarques, tant al matí com a la tarda. Els ruixats aniran apareixent sobretot en comarques centrals i de l'est, però no són descartables gairebé enlloc. Diumenge, temps més tranquil. Encara hi haurà estones de cel mig ennuvolat al Pirineu i en moltes comarques de la costa i del prelitoral, però en general predominaran les clarianes i ja no plourà.

Atents als canvis en l'ambient: demà serà un dia molt més fresc que avui. El termòmetre no baixarà tant com el cap de setmana passat, però entre les temperatures d'avui al migdia i les de demà hi haurà entre 3 i 7 graus en general, i en alguns punts del Prepirineu i de la Catalunya Central la diferència arribarà a ser de fins a 10 graus. Dissabte ja no farà tanta fresca i diumenge en alguns punts de la costa serà fins i tot el dia més càlid de la setmana. Entre dissabte a la tarda i diumenge la tramuntana i el mestral tornaran a bufar moderats a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre.

Segurament aquesta no serà encara l'última ploguda del mes de maig. Pels volts de dimarts que ve és probable que torni a ploure amb ganes en diverses comarques, sobretot al Pirineu i a la Catalunya Central. Caldrà veure si també en altres comarques de Barcelona i de Girona. Aquest canvi de temps tornarà a fer baixar les temperatures i podria fer nevar fins i tot per sota dels 2.000 metres altra vegada.

Més continguts de