La méteo en 1 minut: nou període de calor intensa a la vista

Aquesta nit de dimecres a dijous es podrien escapar gotes de fang en diverses comarques

Aquesta nit ha estat fresca en general, però l'augment dels núvols a la costa ha fet baixar molt poc el termòmetre en alguns indrets. Al Prat i al Vendrell la mínima s'ha quedat en 24 graus, i a Cunit gairebé no s'ha baixat ni dels 25. En canvi a Girona i a Lleida el termòmetre ha reculat fins als 15 graus.

Avui serà un dia mig ennuvolat en molts indrets, especialment a la costa i al prelitoral. El vent humit de sud-est farà que els intervals de núvols no desapareguin al llarg de la jornada, tot i que amb el pas de les hores sí que s'aniran esqueixant. Avui no farà falta el paraigua, tot i que en algunes comarques de l'est el cel era amenaçador aquest matí. Aquesta nit ha deixat 3 l/m2 a l'aeroport de Reus, 2 a Tarragona i 1,5 a Valls.

Aquest migdia l'ambient no serà especialment xafogós tot i l'elevada humitat. En general la sensació tèrmica serà 2 o 3 graus més baixa que ahir, tant a la costa com a l'interior. El mar continuarà una mica alterat, amb àrees de maror que podrien obligar a tornar a posar força banderes grogues a les platges més obertes.

Aquesta nit i fins i demà al matí no seran descartables algunes gotellades de fang, especialment a la costa i al prelitoral, pluges minses d'aquelles que ho embruten tot. Demà també hi podria haver tempestes a la tarda al Pirineu Occidental.

A llarg termini el més important serà que la temperatura tornarà a pujar amb força. Entre el cap de setmana i l'inici de la setmana que ve la calor tornarà a ser forta, probablement no tant com en els diversos episodis d'onada de calor que ja hem tingut aquest estiu, però sí que es tornaran a superar amb facilitat els 35 graus a Ponent, i la sensació tèrmica s'enfilarà per sobre d'aquest valor a la costa. Seran ben bé quatre dies de temperatures altra vegada difícils d'empassar.

El cap de setmana farà sol. A les tardes creixeran nuvolades en punts del Pirineu, però només diumenge les tempestes seran una mica més extenses a la serralada. Entre dimarts i dimecres de la setmana que ve podrien augmentar els xàfecs de tarda al Pirineu i Prepirineu, però a deu dies vista res fa pensar en un canvi de temps brusc que pugui estroncar l'estiu.

Més continguts de