Les ventades han revifat aquesta nit però el cap de setmana serà tranquil

Avui i demà les clarianes predominaran però abans de Nadal tornarà a ploure

Escolta aquí la previsió del temps

Ahir al vespre Protecció Civil va desactivar l'alerta del pla Ventcat, però aquesta nit encara hi ha hagut algunes ventades fortes. En el cas de Barcelona, de fet, durant la passada nit s'han produït els cops de vent més forts de l'episodi. Tot i aquesta revifada del temporal, tots els models de previsió fan pensar que avui el vent anirà clarament a la baixa amb el pas de les hores. Aquest matí encara s'esperen cops de vent de 70 o 80 km/h en punts alts de les comarques de Tarragona, però en general el ponent anirà desapareixent amb el pas de les hores.

Entre els cops de vent més forts de la nit destaquen els 89 km/h de Vandellòs, els 87 de l'aeroport de Reus, els 75 de Tarragona o els 70 del centre de Barcelona. De les ventades més de tot l'episodi, destaquen (en km/h):

 • Mas de Barberans, 119
 • Mont-roig del Camp, 116
 • Portbou, 115
 • Montserrat, 113
 • Vila-rodona, 111
 • El Perelló, 111
 • Pontons, 110
 • Aeroport de Reus, 109
 • Tortosa, 108
 • Alguaire, 104
 • Sabadell (Parc Agrari), 82

En alguns indrets les ventades d'ahir van ser les més fortes des del famós temporal del gener del 2009, com és el cas, per exemple, de Vila-rodona. El telèfon 112 va rebre fins a 811 trucades per 623 incidències pel vent, la majoria per caigudes d'arbres o branques a la via pública. La comarca on hi va haver més incidències va ser el Vallès Occidental.

També ja han desaparegut les pluges i nevades al Pirineu. Entre ahir i divendres les precipitacions van arribar a acumular 107 l/m2 a Espot, 95 a Viella, 87 al llac Redon, 81 a Certascan o 45 a Núria. La nevada ha deixat més de 60 cm de neu en alguns punts de les cotes més altes del vessant nord del Pirineu.

Avui serà un dia amb molt de sol, al Pirineu i Prepirineu encara hi haurà estones de cel mig ennuvolat o enterbolit, però en conjunt les clarianes predominaran clarament. Demà els núvols encara seran més escassos, i un cop pari el vent el cap de setmana serà molt tranquil i agradable. Avui i demà les temperatures no pujarà tant com ahir, però amb menys vent podria arribar a passar que la sensació tèrmica al migdia sigui més alta. Cap de setmana poc fred en general.

A llarg termini estem pendents de l'arribada de més borrasques actives. Dimarts és bastant probable que torni a ploure a la majoria de comarques, en general serien precipitacions poc abundants, però al Pirineu pot haver-hi pluges i nevades més destacables, amb una cota de neu que segurament es mourà entre els 1.500 i els 2.000 metres. Al voltant de divendres s'entreveu un altre canvi de temps, però ara com ara no tots els models es posen d'acord que faci arribar pluges extenses.

La setmana que ve farà més fred cap al centre de la setmana, però no hi ha senyals de cap fredorada important abans de Nadal. És probable que la setmana que ve tinguem més situacions de vent destacable o fort, sobretot a partir de dijous.