LA MÉTEO
Societat 16/07/2011

Diumenge de paraigua a moltes comarques

A primera hora ja s'escaparan alguns ruixats al Pirineu però el gruix de les pluges arribarà entre mig matí i migdia

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot i que ara mateix encara s'escapen alguns xàfecs curts però intensos a l'Empordà, la Garrotxa i el Pla de l'Estany, el dissabte l'acabarem amb ben pocs núvols al cel i calor d'estiu.

Demà diumenge, en canvi, el panorama serà ben diferent. Ben poques estones de sol i xàfecs generalitzats i localment intensos que ràpidament guanyaran protagonisme. A primera hora ja se n'escaparan al Pirineu de Lleida, a mig matí s'hauran estès a la majoria de comarques interiors i pels volts de migdia arribaran també prop de la costa. Les quantitats més abundants s'acumularan a la meitat nord de Catalunya i, en canvi, ara mateix sembla que les terres de l'Ebre, la costa Daurada i el sud del Pla de Lleida quedarien força al marge de la pluja.

A mesura que avanci la tarda les precipitacions s'aniran retirant progressivament. Havent dinat deixarà de ploure a les comarques de Lleida i a l'hora de sopar ja gairebé no ho farà enlloc.

Aquest temps insegur vindrà acompanyat d'un nou descens de les temperatures que farà que demà diumenge l'ambient ja sigui més de primavera que d'estiu, sobretot a l'interior, i que durant tota la setmana vinent el termòmetre es mantingui a ratlla.

La tramuntana anirà guanyant força amb el pas de les hores a l'Empordà i el vent també es deixarà sentir amb cops moderats a les comarques del sud. De fet, el mestral no deixarà que el descens tèrmic es fagi evident a la costa Daurada i aquest diumenge es repetiran les màximes de gairebé 30 graus en aquest sector.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats