METEOROLOGIA
Societat 22/01/2011

A deu sota zero a la Catalunya central

El matí d'aquest dissabte ha estat un dels més freds d'aquest hivern, però aquest diumenge les temperatures encara poden baixar 1 o 2 graus més

Marc Candela
1 min

BarcelonaAvui ens hem aixecat amb fred de rigorós hivern arreu, amb termòmetres que han baixat per sota els 15 graus sota zero a les cotes altes del Pirineu, que han rondat entre els 5 i els 10 sota zero a la Catalunya central i al Pla de Lleida i que sovint s'han situat entre els 2 i els 6 graus negatius al Prelitoral i a les comarques interiors del País Valencià. De fet, les glaçades també han aparegut arran de mar i a primera hora el termòmetre ha baixat fins a -1ºC a Tarragona, Roda de Barà o alguns barris perifèrics de Barcelona.

I tot i que avui gaudirem de cel absolutament ras a la majoria de comarques, el fred es mantindrà ben viu durant el què resta de jornada i moltes màximes es quedaran per sota dels 5 graus a l'interior i dificilment passaran dels 8 o 9 a primera línia de la costa.

A més, el vent de nord, que es deixarà sentir a les terres de l'Ebre, a l'Empordà i a les cotes altes del Pirineu, accentuarà notablement la sensació de fred.

Els termòmetres tocaran fons demà, amb registres 1 o 2 graus més baixos que els d'avui. A partir de dilluns les temperatures s'aniran recuperant lentament a la costa i a alta muntanya però no a les planes i fondalades interiors, on l'aire fred quedarà estancat i on les matinades seran encara de rigorós hivern ben bé quatre o cinc dies més.

stats