SANITAT
Societat 19/06/2013

Els dos metges imputats per la mort d'una pacient neguen que les retallades afectessin el servei

La dona va morir d'un aneurisma cerebral el 2011 i la família va denunciar que no l'havien operada a temps per falta de quiròfans

Europa Press
1 min
Un equip de metges de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona atenen un pacient.

BarcelonaEls dos metges de neurocirurgia de l'Hospital de la Vall d'Hebron, que han declarat aquest dimecres com a imputats per negligència en la mort d'una pacient, han negat que les retallades del Govern afectessin la qualitat del servei mèdic. La dona va morir el setembre del 2011 d'un aneurisma cerebral després de recórrer quatre hospitals durant dos dies abans de ser operada. Els doctors han negat, al jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, que no la operessin per falta de quiròfans, tal com va denunciar la família.

Segons la denúncia, María del Carmen M. va arribar el dia 7 de setembre a l'Hospital de Blanes, i els metges van sospitar que es tractava d'una hemorràgia cerebral, i per això la van derivar al Josep Trueta de Girona. Un cop confirmat el diagnòstic es va decidir operar-la d'urgència i va ser derivada a la Vall d'Hebron.

L'endemà, segons la versió de la família, va baixar sedada a la sala d'operacions, però al cap d'unes hores d'espera no va ser operada i els metges van dir que no disposaven de quiròfans lliures. Els doctors han declarat que una hidrocefàlia desaconsellava l'operació.

L'operació va ser posposada en dues ocasions més i, després de les protestes de la família, la dona va ser traslladada a l'Hospital Clínic, on la van operar al cap de 65 hores. El dia 10 va tornar a la Vall d'Hebron i el seu estat va empitjorar fins que va morir el dia 16.

stats