Societat 29/12/2014

El metro, els Ferrocarrils i el tramvia no tancaran la nit de Cap d'Any

TMB recomana el metro per accedir a l'acte de la Fura dels Baus a Montjuïc

Acn
2 min
Trens de FGC, aturats a l'estació de la Plaça de Catalunya / ACN

BarcelonaEl metro, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i el Tram (Trambaix i Trambesòs) funcionaran ininterrompudament durant la nit de Cap d'Any a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Segons ha informat TMB, vuit línies i 139 estacions de la xarxa de metro funcionaran des de les cinc de la matinada de dimecres, 31 de desembre, fins que s'acabi el servei de dijous, 1 de gener, a les dotze de la nit. És a dir, es donarà servei 43 hores sense interrupció.

Trens de FGC cada 15-20 minuts

Pel que fa a FGC, els trens circularan de forma continuada per la zona urbana de Barcelona i pels trajectes Barcelona-Sabadell i Barcelona-Terrassa. A la línia Barcelona-Vallès, l'interval de pas dels serveis urbans de les línies L6 (Reina Elisenda) i L7 (av. Tibidabo) serà de 20 minuts. Els serveis suburbans S1 (Terrassa) i S2 (Sabadell) circularan cada 45 minuts, aproximadament. A més, el Funicular de Vallvidrera circularà amb un interval de 10 minuts durant tota la nit. A la línia Llobregat-Anoia, la freqüència de pas de la línia L8 (Molí Nou-Ciutat Cooperativa) serà d'un tren cada 20 minuts.

Horaris de període no lectiu fins al 7 de gener

Paral·lelament, i fins al dimecres dia 7 de gener del 2015, els horaris de FGC de la línia Barcelona-Vallès seran els corresponents al període no lectiu.

El Tram, en intervals de 15 a 30 minuts

Finalment, i pel que fa al Tram, durant la nit i matinada del 31 de desembre i 1 de gener, entre les 22.00 h i les 05.00 h, hi haurà tramvies circulant ininterrompudament amb freqüències de 15 minuts al tronc comú de les línies T2 i T3 del Trambaix i amb freqüències de 20 minuts a la línia T4 i de 30 minuts a la línia T5 del Trambesòs.

La festa a Montjuïc

TMB recomana el metro per accedir a l'acte que es presumeix més concorregut per seguir les campanades i rebre l'entrada del 2015: l'espectacle de la Fura de les Baus a la Font Màgica de Montjuïc i a l'avinguda de Maria Cristina.

Per arribar a Maria Cristina, TMB recomana les estacions d'Espanya (L1 i L3), la més propera, i també les d'Hostafrancs (L1), Tarragona (L3), Rocafort (L1) i Poble Sec (L3). Un desplegament especial de personal ajudarà a regular els fluxos de passatge en aquestes estacions, tant al començament com al final de la festa. En tot cas es recomana als usuaris que segueixin les indicacions dels empleats i dels sistemes de megafonia i senyalització. Per als preparatius de la festa, des del dia 27 de desembre, les línies 13, 23 i 150 de bus de TMB circulen desviades pel carrer Mèxic. Altres afectacions o desviaments dependran del grau d'afluència de públic i dels talls de trànsit que s'apliquin a la plaça d'Espanya el mateix dia 31.

stats