Societat 23/10/2016

Mig miler de persones recorren Tarragona per denunciar la "privatització encoberta" de la sanitat

Qüestionen si el nou Hospital Joan XXIII "es regalarà a empreses privades"

Acn
1 min
AL CENTRE DE LA POLÈMICA 
 Un home que havia tingut un infart va morir el dia de Nadal quan el traslladaven a Barcelona. El Joan XXIII tenia el servei d’hemodinàmica tancat.

TarragonaMig miler de manifestants han denunciat avui a Tarragona la "privatització encoberta" de la sanitat pública, que han defensat que ha de ser "cent per cent pública, universal i de qualitat". El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona, organitzadors de la marxa, confiaven que hi hauria més assistència, però apunten que la pluja pot haver fet baixar la participació.

L'alerta per convocar la manifestació ha estat que el CatSalut va emetre el març de l'any passat la instrucció 5/2015, que permetria fer activitat sanitària privada als centres de la xarxa pública. Tot i que no s'ha acabat aprovant, els organitzadors assenyalen que els consta que "s'està treballant" perquè tiri endavant. Així, els manifestants han rebutjat que al nou Hospital Joan XXIII que s'ha de construir al costat de l'actual, previst per al 2021, hi acabin intervenint agents privats.

El Grup de Treball qüestiona en un comunicat si el conseller de Salut, Antoni Comín, acabarà "regalant a empreses privades les noves instal·lacions, més modernes", del nou Hospital Joan XXIII. En aquest sentit, ha preguntat a Comín "amb quin objectiu" s'ha anunciat la construcció d'aquest nou centre hospitalari. D'altra banda, els manifestants han lamentat que "amb l'excusa de les retallades, s'ha estat desmantellant l'Hospital Joan XXIII, fins ara centre de referència a la ciutat". La manifestació, que ha començat a la plaça Imperial Tàrraco i s'ha acabat a la plaça de la Font, ha rebut el suport de diversos grups vinguts d'arreu del territori.

stats