Societat 07/03/2015

La pausa del migdia a l'escola no pot superar els 90 minuts, la petició de les AMPA de Girona

La mesura s'hauria d'acompanyar amb recursos que garantissin el servei de menjador per a tots els nens

Acn
2 min
Contra les dificultats lectores

Torroella de MontgríLa Federació d'Associacions de Mares i Pares (FAPAC) de les comarques de Girona han proposat aquest dissabte escurçar la pausa del migdia de l'horari escolar. Una mesura que, segons la FAPAC, s'hauria d'acompanyar amb recursos que garantissin el servei de menjador per a tots els nens. Aquesta és una de les principals demandes que ha sortit a l'Assemblea Territorial de la FAPAC, que s'ha fet a Torroella de Montgrí. Les associacions han mostrat la seva preocupació pels problemes de mobilitat que tenen els estudiants de secundària dels nuclis petits i la qualitat educativa de les activitats extraescolars. A més, han demanat a les administracions que garanteixin la igualtat d'oportunitats en l'educació.

Segons un comunicat de la FAPAC de les comarques gironines, la majoria dels assistents de l'Assemblea Territorial d'aquest dissabte s'han mostrat a favor de reorganitzar l'horari escolar per tal que s'escurci la pausa del migdia, perquè consideren que és massa llarga. Els pares i mares han posat com a exemple a seguir la majoria de països europeus, on l'aturada és d'entre 60 i 90 minuts.

La mesura, segons la FAPAC, s'hauria d'acompanyar amb els recursos necessaris per garantir l'accés universal al servei de menjador. Aquesta ha estat una de les reflexions que ha rebut més adhesions durant l'assemblea territorial, així com la petició de què l'espai de menjador i la pausa del migdia es considerin part del temps educatiu als centres. Segons la Federació d'Associacions de Mares i Pares, el debat sobre els avantatges i inconvenients de la jornada compactada davant la jornada partida "divideix i desvia l'atenció del que realment els hauria de preocupar, que és la qualitat del temps educatiu".

Finalment, la FAPAC ha recordat el paper cabdal de les famílies per millorar l'escola actual.

La proposta arriba en ple debat sobre l'horari escolar a primària. Tal com va avançar l'ARA, una seixantena de centres de titularitat pública ja han sol·licitat la jornada intensiva a Ensenyament. De moment només n'hi ha sis que el facin al marc d'una prova pilot impulsada pel Govern a partir del curs 2012-2013.

stats