Societat 01/08/2017

Un miler de viatgers perd el vol per les cues als controls de seguretat del Prat

Les companyies aèries mostren la seva "preocupació" per la situació i alerten que algunes companyies retarden les sortides per esperar els passatgers atrapats

Acn
2 min
Aglomeracions de passatgers al control de seguretat de l'aeroport del Prat

MadridL'Associació de Companyies Espanyoles de Transport Aeri (Aceta) ha manifestat la seva "preocupació" per les aglomeracions que s'estan produint aquests dies als controls de seguretat de l'aeroport del Prat. En un comunicat, Aceta ha alertat que les demores estan provocant que algunes companyies aèries retardin les sortides per esperar els passatgers atrapats en aquestes cues. També ha recordat que aerolínies com Vueling es veuen obligades a retardar més del 30% dels vols perquè en alguns hi falten fins a 50 passatgers. Tot i els retards, les companyies calculen que un miler de viatgers no han pogut embarcar des que el 24 de juliol es van començar a registrar les incidències.

Per això, les companyies aèries han demanat l'adopció de mesures "aviat" per evitar que la situació s'agreugi els pròxims dies per l'augment de l'afluència de passatgers, coincidint amb les vacances d'agost i la convocatòria de vaga dels treballadors dels controls de seguretat a partir de divendres. "Considerem que cal una solució davant el greu perjudici que s'està ocasionant als passatgers, a més de la imatge negativa que s'està projectant d'Espanya a l'exterior i l'impacte que està produint en l'operativa de les companyies aèries, pels retards i pèrdues de connexions que s'estan registrant", ha destacat la patronal aèria.

Des d'Aceta s'ha fet una crida a totes les parts involucrades per a la "ràpida" recuperació de la normalitat a l'aeroport de Barcelona. "Hem de procurar el bon funcionament dels nostres aeroports per oferir un servei òptim als passatgers per garantir la correcta operativa de les companyies aèries i preservar la bona imatge d'Espanya de cara a l'exterior", ha assenyalat. "No es poden perllongar un dia més aquestes llargues cues de passatgers esperant per creuar els controls de seguretat per pujar a l'avió, que en molts casos no ho aconsegueixen, i veuen frustrades les seves merescudes vacances o el seu retorn a casa", ha afirmat el president d'Aceta, Antonio Pimentel.

stats