Societat 22/05/2016

Millores a Ciutat Vella o 'alliberar' les voreres de la Sagrada Família: això és el que es farà amb la taxa turística

L'Ajuntament de Barcelona promourà els punts d'atracció fora dels circuits turístics habituals

Ara
1 min
L'entorn de la Sagrada Família

BarcelonaBarcelona destinarà 1,8 milions d'euros provinents de la taxa turística a millorar Ciutat Vella, una actuació per alliberar espai a les voreres de l'entorn de Sagrada Família o la consolidació de la figura dels agents cívics, entre altres inversions.

El regidor d'Ocupació, Empresa, Turisme i Comerç, Agustí Colom, ha explicat que entre els projectes aprovats destaca "una prova pilot al voltant de la Sagrada Família per desviar a la calçada les terrasses que actualment ocupen les voreres". El govern preveu baixar els vetlladors dels bars i restaurants del carrer Marina (costat Besòs) i el carrer Sardenya (costat Besòs i Llobregat), entre els carrers Mallorca i Diagonal, a la calçada. El projecte té un pressupost de 97.800 euros i es preveu poder-lo dur a terme en dues fases: primer al carrer Marina i en una segona fase al carrer Sardenya. Es tracta d’una prova pilot que està previst que comenci, en la primera fase, abans de l’estiu i es pugui completar abans d’acabar l’any.

A Ciutat Vella també s’impulsaran mesures per "compensar els efectes del turisme". S'arranjaran les voltes de diferents carrers de la plaça de la Llana –projecte dotat amb 147.266 euros–, i al barri de la Ribera s'instal·larà un detector de vianants a la confluència del passeig Marítim amb el carrer Andrea Dòria, a la Barceloneta, per millorar la seguretat d’aquest pas de vianants

A més, Colom ha subratllat la voluntat del govern municipal de promoure punts d'atracció fora dels circuits turístics més habituals, com la Casa de l'Aigua, el dipòsit del Rei Martí o una exposició de restes arqueològiques a la Sagrera.

stats