El ministre d'Interior insta els polítics catalans a "callar" sobre el cas del Raval

Fernández Díaz afirma que l'error en la transcripció de l'informe del CNP "no modifica el seu contingut substancial"

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha demanat aquest dilluns als polítics i dirigents catalans que no interfereixin en el cas de l'empresari mort al Raval amb les seves declaracions. "Per prudència i responsabilitat, els polítics haurien de callar" davant un assumpte "que està judicialitzat", ha recordat en acabar una visita a la fàbrica Seat. El ministre ha lamentat que algú pugui parlar de "manipulació" en l'informe elaborat pel Cos Nacional de Policia (CNP) i ha afirmat que l'error en la transcripció, que ja ha sigut corregit, "no modifica el contingut substancial de l'informe" sobre les suposades causes de la mort de l'empresari.

"Hi ha polítics que parlen massa", ha dit el ministre, i ha afegit que "quan un cas està en mans de la justícia el que hem de fer tots és respectar la independència del poder judicial". Fernández Díaz ha defensat la "més que acreditada experiència i solvència" del CNP i la Guàrdia Civil com a policies judicials. "Crec que els polítics el que no hem de fer és crear problemes", ha assenyalat, i ha cridat a no interferir en el cas i en les relacions entre cossos policials, que "normalment són sempre magnífiques". També a Catalunya, on "la col·laboració i lleialtat institucional dels diferents cossos policials és exemplar", ha assegurat.

El ministre ha admès que no sap si hi ha malestar dins del cos dels Mossos d'Esquadra per l'error en la transcripció de la trucada que va fer l'empresari del Raval a la Guàrdia Urbana abans de l'arribada de la policia catalana. El que sí que sap, ha dit, és que ell té "el màxim respecte a aquest cos". "Una altra cosa són els seus dirigents polítics, que de vegades no fan cap favor als Mossos o a la relació d'aquests amb altres policies", ha conclòs.

Més continguts de