Societat 31/03/2014

El mòbil entra a l’aula

Alumnes de secundària aprenen a desenvolupar aplicacions a l'assignatura 'Mobilitzem la informàtica', en el marc del programa 'mSchools'

Ara
1 min

BarcelonaUn dels vessants del Mobile World Capital Barcelona se centra en les tecnologies aplicades a l'educació. Per això, en el marc del programa 'mSchools', 196 centres d'educació secundària imparteixen aquest curs l'assignatura 'Mobilitzem la informàtica', en què els alumnes aprenen a desenvolupar aplicacions mòbils.

Una aplicació per dur al mòbil tot l'armari de roba que tenim, una per saber quins tornejos o activitats esportives tenim més a prop, o una altra que ens permet calcular el nostre rendiment esportiu. Són només tres exemples de les aplicacions en què treballen un grup d'alumnes de l'Institut Príncep de Viana de Barcelona.

A banda de l'aprenentatge de l'assignatura, el programa es complementa amb el suport de gairebé 200 professionals d'empreses líder en el desenvolupament d'aplicacions i videojocs, com ara Softonic, Social Point o King. Aquest curs, uns 6.000 alumnes catalans ja han començat a idear les seves aplicacions. Potser d'aquí a un temps es podran descarregar al mòbil o la tauleta tàctil.

stats