Mobilitat
Societat Mobilitat 28/03/2023

111 evacuats per un túnel d'emergència per la segona avaria a l'AVE en menys de 24 hores

El servei s'ha pogut restablir poc abans de dos quarts de set de la tarda

2 min
Un AVE a l'estació de Sants

BarcelonaUna nova avaria en un tren d'alta velocitat, la segona en menys de 24 hores, ha deixat atrapats de nou més d'un centenar de viatgers en un dels túnels de l'estació de Sants de Barcelona, poc després de les 9 del matí. Després d'analitzar diverses opcions, Renfe ha informat que els Bombers havien decidit evacuar els 111 passatgers del tren Avant afectat a peu, per un dels túnels d'emergència que hi ha en aquesta infraestructura. Un cop han pogut sortir del túnel, a dos quarts de dotze del matí, els passatgers han continuat el seu trajecte per carretera.

L'avaria s'ha detectat a la catenària de sortida de Sants. Segons l'operadora, el tren s'ha pogut retirar a Can Tunis cap a dos quarts de tres de la tarda, però el servei d'alta velocitat no s'ha pogut reprendre fins gairebé dos quarts de set de la tarda. Durant el temps que la línia no ha funcionat, la resta de serveis i passatgers afectats s'han reencaminat cap als trens de Rodalies al trajecte Barcelona-Girona-Figureres.

La companyia també ha avançat que retornarà l'import dels bitllets a tots els afectats per l'aturada i farà extensiva la seva política de devolucions a la resta de passatgers que pateixin retards derivats d'aquest problema. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat tot i que cap passatger ha resultat ferit.

Aquest dilluns al vespre, a dos quarts de nou, un altre tren d'alta velocitat es va avariar també a Barcelona, de manera molt semblant, dins d'un dels túnels de Sants. Aquesta primera incidència va ser per un problema mecànic en un tren i també va atrapar 94 passatgers que van ser remolcats per un altre tren fins a l'estació. En aquest cas, venien de Figueres i també va ser necessària la interrupció del servei d'alta velocitat durant un parell d'hores.

stats