L'ús del patinet elèctric creix un 123% en dos anys a l'àrea metropolitana de Barcelona

L'AMB atribueix el canvi d'hàbits a la pandèmia

ARA
2 min
Dos conductors de patinets circulant per la Gran Via de Barcelona / Marc Rovira

BarcelonaL'ús del patinet elèctric s'ha més que doblat a l'àrea metropolitana de Barcelona en els últims dos anys. La utilització d'aquests aparells ha augmentat un 123% i el de les bicicletes un 34% entre el 2019 i el 2021. Així ho constata l'estudi Aforament a la xarxa Bicivia metropolitana, encarregat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i realitzat per l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (Iermb).

L'informe demostra que, en els dies laborables, s'ha produït un augment el 49% d'aquests mitjans de transport. En aquest sentit, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, remarca la importància d'acabar i completar la xarxa Bicivia, ja que està demostrat que, creant infraestructures, els ciutadans aposten per un canvi d'hàbits i les utilitzen.

La responsable de l'àrea de mobilitat de l'Iermb, Núria Pérez, explica que, "tot i que és difícil fer comparacions directes entre els aforaments de la xarxa, les dades suggereixen que l'ús de la bicicleta i el patinet creix a un ritme superior a la resta de l'àmbit metropolità que a Barcelona". Segons l'estudi, el creixement més gran de la Bicivia s'ha registrat als punts més propers a la zona litoral, mentre que a Barcelona el creixement ha sigut més moderat.

Reducció de desplaçaments per la pandèmia

L'estudi suggereix que aquesta tendència es podria atribuir a la pandèmia, que ha reduït el nombre de desplaçaments a Barcelona, i recull que l'ús de la bicicleta als fluxos interns de la capital s'ha mantingut estable davant del patinet, del qual s'ha incrementat l'ús un 26%. També demostra que un 78% dels usuaris de Bicivia són homes i un 22% són dones; en el cas de la bicicleta, un 82% de l'ús correspon als homes i un 19% a les dones, i en el cas del patinet, un 69% són homes i un 31% dones.

stats