Operació sortida

Més de 20 quilòmetres de cues a l'AP-7 en l'operació sortida d'agost

Prop de 460.000 vehicles ja han abandonat l'àrea metropolitana de Barcelona, el 94% dels previstos

ARA
2 min
Trànsit dens a l'AP-7 durant l'operació sortida d'aquest mes d'agost

BarcelonaL'AP-7 ha concentrat aquest dissabte les principals retencions a la xarxa viària catalana en l'operació sortida d'agost. A dos quarts d'onze del matí ja es registraven més de 18 quilòmetres de cues entre Sant Cugat del Vallès i Castellví de Rosanes, en direcció a Tarragona, i, a més, també hi havia més de 6,5 quilòmetres de circulació lenta i aturades entre Mollet del Vallès i Montornès del Vallès, en aquest cas en sentit Girona. Són dades del Servei Català de Trànsit (SCT), que també ha informat que hi ha 3 quilòmetres de congestió a la C-14 a Vilaverd, 3 més a la N-II a la Jonquera i 2 quilòmetres de retenció a la C-17 a Parets del Vallès.

En total, entre les tres de la tarda d'ahir i fins les tres d'aquesta tarda de dissabte es calcula que ja han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona uns 460.000 vehicles, el 94% dels previstos durant aquest cap de setmana, segons el SCT. A banda de les retencions de l'AP-7 (sobretot en sentit sud i a l'altura Mollet cap el nord) també s'han fet embussos importants d'Agullana a la Jonquera (Alt Empordà).

En una entrevista a Catalunya Informació, el director de Trànsit, Ramon Lamiel, ha afirmat que el juliol és el mes de "més mobilitat" i que hi ha hagut circulació intensa tots els caps de setmana. És per aquest motiu que les autoritats de Trànsit no preveuen una gran operació sortida per les vacances d'agost: "La previsió per a aquest cap de setmana l'hem augmentat una mica més i preveiem que surtin uns 490.000 vehicles i que en tornin una mica menys, uns 260.000 vehicles".

Les carreteres més transitades, segons Lamiel, seran l'AP-7 i la C-33, ja que són vies que “concentren molta intensitat de vehicles". "Són segures, però generen congestions”, ha assegurat. En alguns punts de l'AP-7, fins i tot, com ara la zona de Martorell al Papiol (Barcelona), es preveu que el volum de vehicles estigui "un 53% per sobre" de la seva capacitat.

stats