Societat 10/03/2020

La Coordinadora de Colles Castelleres recomana suspendre l'activitat castellera pel coronavirus

S'ha pres la decisió després que Educació hagi aturat les activitats extraescolars

Maria Garcia
1 min
Assaig de la Colla Castellera de La Cerdanya

GironaLa Coordinadora de Colles Castelleres (CCCC) recomana "l'anul·lació, suspensió o ajornament de l'activitat castellera amb canalla" davant l'epidemia de coronavirus i l'alt risc de contagi que suposa fer castells. La CCCC ha pres aquesta decisió després que el departament d'Educació hagi aturat totes les activitats fora dels centres escolars que suposi agrupar infants de diferents escoles.

Segons indica en el comunicat, la Coordinadora ha seguit les indicacions del departament de Salut que preveu que durant les próximes hores les recomanacions podrien ser "més restrictives". "Tenint en compte això i la naturalesa de la nostra activitat, que no s'entén sense la canalla, recomanem la suspensió, anul·lació o ajornament de l'activitat castellera, en el sentit més ampli". Així, especifiquen que recomanen aturar els assajos i actuacions previstos pels próxims dies "a l'espera de noves indiacions i directrius per part de Salut", amb qui asseguren que mantenen un contacte "permanent".

Segons la coordinadora, no es té constància de cap casteller o colla que s'hagi contagiat del Covid-19. El 2009, amb el virus de la grip nova, la CCCC va elaborar un protocol d'actuació per evitar el contagi i que es va fer arribar a totes les colles.

stats