Societat 30/01/2014

Mor Alfons Banda i Tarradellas, fundador de FundiPau

Presidia el comitè internacional de la Fundació i era vicepresident de l'Institut Català Internacional per la Pau

1 min

El fundador i expresident de la Fundació per la Pau (FundiPau), Alfons Banda i Tarradellas, ha mort aquest dijous a Barcelona a l'edat de 70 anys. Químic de formació, va desenvolupar la seva carrera professional en l'àmbit de l'educació, com a professor i director de diversos centres. Actualment era el president del comitè internacional de la Fundació i vicepresident de l'Institut Català Internacional per la Pau.

FundiPau ha lamentat, a través d'un comunicat, la seva pèrdua i ha instat a "mantenir viu el seu exemple de treball constant, tenaç i confiat per la pau". La fundació recorda que el pacifisme de Banda i Tarradellas va començar als anys 70 de la mà de persones com Joan Gomis, Lluís Maria Xirinacs, Fèlix Martí, Arcadi Oliveres i Pepe Beúnza. La influència del premi Nobel de la pau Sean McBride va ser decisiva per a la creació de la Fundació per la Pau.

El comunicat de FundiPau recorda, amb paraules del mateix Banda i Tarradellas, la seva convicció i el seu compromís amb el foment de la pau: "És el camí, exigent, cap a una humanitat més justa i fraternal, i el perdó i la reconciliació, les actituds necessàries per trencar la cadena de causalitats que expliquen una història permanentment violenta que no volem continuar".

stats