Societat 14/07/2020

Detingut un home per l'assassinat de la seva parella en un pis del Raval

L'agressor ha degollat la dona amb una arma blanca i l'han arrestat al mateix domicili

P.e.
2 min
Un cotxe patrulla dels Mossos, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home de 35 anys per haver assassinat la seva parella, una noia d'uns 20 anys, aquest migdia en un pis del Raval, a Barcelona. Els agents l'han arrestat al mateix domicili on s'ha produït el crim, situat a la Rambla del Raval. Segons fonts pròximes a la investigació, l'agressor ha degollat la dona amb una arma blanca.

Els serveis d'emergències han rebut l'avís poc abans de les 12 del migdia i quan hi han arribat els equips del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no han pogut salvar la vida de la víctima, que ha mort al mateix habitatge. La dona tenia unes ferides de gravetat extrema per les ganivetades que ha rebut en aquest nou cas de violència masclista. Els Mossos s'han trobat l'home al domicili, amb proves que acabava de cometre el crim.

L'home i la dona, tots dos de nacionalitat uruguaiana, tenien una relació sentimental. En el moment de l'assassinat també hi havia el fill de la parella, un nen menor d'edat, a l'interior del pis.

Set víctimes mortals

Amb aquest assassinat ja són set les víctimes mortals d'aquest any a Catalunya per violència masclista. Les dues primeres van ser una dona i la seva filla de tres anys, que van ser assassinades el dia de Reis per la seva parella i pare, respectivament, a Esplugues de Llobregat. L'home es va intentar suïcidar, però va rebre l'alta hospitalària i està tancat preventivament a la presó pel crim. Dotze dies després, un mosso d'esquadra va matar la seva exparella a Terrassa amb l'arma reglamentària que tenia com a policia i després es va suïcidar. El 28 de gener van detenir a l'aeroport del Prat un altre home quan fugia per l'assassinat de la seva parella a Sant Joan Despí. El 27 de maig un home va matar la seva dona a l'Escala i després es va suïcidar. Dos dies després, el 29 de maig, un home va assassinar la seva mare a Santa Coloma de Gramenet després d'un incendi al pis i el van detenir.

L'any passat, segons l'Institut Català de les Dones (ICD), es van produir 13 víctimes mortals per la violència masclista a Catalunya: 10 en l'àmbit de la parella, dues en el familiar i una en el comunitari.

La Generalitat ha condemnat el feminicidi d'aquest migdia en un pis del Raval i ha expressat el seu condol a la família de la víctima. L'Ajuntament de Barcelona també ha condemnat el feminicidi de la veïna de la ciutat i ha manifestat el condol tant a la seva família com a les seves amistats. Les dues administracions faran un minut de silenci aquest dimecres.

stats